Dikke Dennis & de RÝckers - Hilversum Alive 30 juni 2018

De ombouwpauzes op Hilversum Alive zijn aan de lange kant. Ruim een uur nadat WANNABEASTAR het podium heeft verlaten is er pas weer actie op het podium aan het Stationsplein. In de tussentijd vuurt op het Marktplein een partyband covers van bekende hits op het publiek af. Op de Groest vermaken DJ's het jeugdige publiek. Om kwart voor tien wordt het The Skiff Stage dan eindelijk betreden door de RÝckers.

Vlak daarna komt Dikke Dennis het podium op. Jarenlang was hij de mascotte van Peter Pan Speedrock. Toen die band er mee stopte werd het tijd voor iets nieuws. Met de del-Toros, bestaande uit gitarist GuidÝ, bassist SiccÝ en drummer TÝny, vond hij een band. Hij doopte ze om tot de RÝckers.

Met Dennis Overweg is het altijd feest. De populaire Amsterdammer is een feestbeest bij uitstek. Hij is bekend van diverse TV programma's, acteerde in series en films en had zijn eigen Tattoo Shop in de Jordaan. Tien jaar geleden verscheen ook nog eens zijn boek "Ik heb nergens spijt van".Op het Stationsplein zorgt hij als een echte gangmaker voor een onvervalste rock'n'roll party. Met Nederlandstalige versies van veel bekende covers zorgt Dikke Dennis met zijn band voor een feeststemming. Titels als "Pak 'em beet" en "Er is geen reet te doen" gaan er in als zoete koek en het bier smaakt opperbest.

Dikke Dennis giet zelf liters bier weg en vermaakt het publiek niet alleen met zijn songs maar ook met het wegkoppen van bierblikjes en microfoons. De beste man staat hier immers ook bekend om. Op het laatst kopt hij ook nog even de microfoonstandaard weg. Niets is Dennis te gek.

Allerlei covers komen voorbij, waarbij die van The Shavers en The Ramones de favorieten zijn. Natuurlijk wordt het optreden afgesloten met Schoppenaas, Dennis zijn versie van Motorhead's 'Ace of Spades'. Tevens het nummer dat Dikke Dennis jarenlang met Peter Pan Speedrock live mee zong. Zo wordt een gedenkwaardig optreden in stijl afgesloten.
EuroClixDikke Dennis & de RÝckersFacebook


EuroClix


EuroClix