WANNABEASTAR - Hilversum Alive 30 juni 2018Hilversum Alive bestaat al sinds 1999. Toch hing het doorgaan van dit jaarlijks gratis festival aan een zijden draadje. Door een nieuwe organisatie met de naam Stichting Hilversum Alive werd ervoor gezorgd dat de 20e editie dit jaar toch doorgang kon vinden, zoals gebruikelijk in het laatste weekend van juni.

The Skiff Stage op het stationsplein staat op zaterdagavond in het teken van Rock! Nadat de formatie Jagd de avond heeft geopend is het de beurt aan de all female band WANNABEASTAR.

In deze volledig vrouwelijke punkrock formatie zien we een aantal bekende gezichten. Gitariste Hurricane Hermance, bassiste Dorien en drumster Nienke maakten lange tijd onderdeel uit van Cheap Thrills dat een maand geleden hun goodbye concert gaf. Nu zien we ze hier in Hilversum terug op het podium met zangeres en femme fatale Jojanneke van der Veer.Ze spelen rauwe punk, met een zoet laagje pop eroverheen gegoten. Naast hun eigen werk, tovert de band bekende dansvloer-hits om tot sexy rock 'n' roll nummers. De laatste keer dat we zo overdonderd werden op een festival door een act was toen we een flink aantal jaren geleden de toen nog onbekende Memphis Maniacs zagen. De Maniacs zijn inmiddels uitgegroeid tot een graag geziene act in iedere zaal en festival. Dat zou ook wel eens met WANNABEASTAR kunnen gaan gebeuren.

Met een aantal bekende covers uit het glamrock tijdperk van illustere sterren als The Runaways, Joan Jett & The Blackhearts, Gary Glitter en Iggy Pop & The Stooges weten de dames een heerlijke feestje te bouwen. Gekleed in spannende pakjes en hoge hakken weten ze de toch al niet geringe temperatuur in Hilversum nog veel verder te laten stijgen. Tel daar ook nog eens de sexy danseressen Ilse en Denise bij en het plaatje is compleet.Na dit heerlijke punky glam rock'n'roll feestje zouden later op de avond nog Dikke Dennis & de RÝckers en een Nirvana tribute door Green Lizard op dit podium volgen. Hilversum Alive heeft laten zien dat het na 20 jaar nog steeds springlevend is.
EuroClixWannabe A StarFacebook


EuroClix


EuroClix