Alarion - dB's, Utrecht  29 september 2017

support acts:
Semistereo
Overhaul
Vorig jaar juni gaf Bas Willemsen met zijn project Alarion de releaseshow van het album "Waves of Destruction" in de Boerderij in Zoetermeer. Nu ruim een jaar later, na verschillende optredens in Nederland en België komt er een eind aan het project. Met een thuisoptreden in Utrecht werd er vrijdagavond een punt achter Alarion gezet.

Voordat het zover was, kregen de fans eerst optredens van Overhaul en Semistereo te zien. Het Limburgse Overhaul gaf vorige week pas een release show voor hun album "Notes By An Unstable Muser". Een album dat overigens in Utrecht werd opgenomen. De jonge band met een zware progressieve sound wist het publiek goed te vermaken. Naast songs van hun nieuwe cd die vooral over de liefde gaan speelden ze een cover van David Bowie's 'Heroes'.Semistereo heeft Paul Glandorf als zanger. Hij is ook de zanger bij de live optredens van het Alarion project. We zagen hem dus later nogmaals op het podium verschijnen. Semistereo bracht vorig jaar het album 'Trans Earth Injection' uit. Met hun uitgesponnen alternatieve rock met de nodige snufjes post- en progrock overtuigde het vijftal uitstekend. Naast het eigen materiaal ook hier een cover, 'Eleanor Rigby' van The Beatles werd in een sterke versie gebracht.

Het project Alarion van Bas Willemsen stapte daarna voor de laatste keer op het podium. Waar beter kan je dat dan doen dan in je thuisstad. Het project waar in de studio gevestigde namen als Damian Wilson (Threshold), Irene Jansen (Ayreon en zus van Floor Jansen), Paul Glandorf (Semistereo), Ben Mathot (Epica) en Erik Laan (Silhouette) aan meewerkte zagen we op deze avond met naast gitarist Bas Willemsen met de eerder genoemde Paul Glandorf (Semistereo) en Eva Kokken (Only Fate Remains), beiden op zang.

Verder zagen we de line-up worden gecompleteerd door gitarist Michiel Glas en drummer Luc van den Berge terwijl toetsenist Tom Gorissen de bas hanteerde omdat Maartje Gorte ontbrak vanwege de geboorte van haar dochtertje anderhalve week geleden. De toetsenpartijen kwamen daarom van tape.Vol enthousiasme werd voor de laatste keer het materiaal van 'Waves of Destruction' live gebracht. Het optreden werd besloten met een cover van Iron Maiden, 'Aces High'. Zo werd het een mooie avond vol melodische, symfonische en intense rock en metal en werd op een waardige manier afscheid genomen van Alarion.
EuroClix

AlarionFacebook

EuroClix

SemistereoFacebook

EuroClix


OverhaulFacebookEuroClix