Container - dB's, Utrecht 26 maart 2017

support acts:
Shunyata
Komatsu
Afgelopen zondag gaf de Utrechtse stonerrock formatie Container een matinee release party om hun langverwachte debuut LP "Mountains of Gaia" ten doop te houden. De Utrechts/Wageningse postmetal/ambientrockers van Shunyata mochten als eerste het podium betreden. Met een geheel instrumentale stoner/post-metal set bracht het viertal het publiek in de stemming voor Container.

Container is al aardig wat jaartjes actief. Hoewel ze niet echt veel optraden de afgelopen jaren, wisten ze de zaal van dB's lekker vol te laten lopen voor deze release party. Met een lang dynamisch optreden vermaakten ze alle aanwezigen opperbest. Container liet zien hoe stoner hoort te zijn, vette gitaar riffs van Rutger en Hayo, een stevige ritme sectie van Erwin en Boudewijn en zanger Daan die zijn longen uit zijn lijf brulde. De zanger begaf zich ook een aantal keren tussen het publiek en had na vijf kwartier alle energie uit zijn lijf geperst. Nadat Container een viertal songs had gespeeld volgde een verrassende orgel intermezzo van Evert Aalten die achterin de zaal opgesteld zat. Hierna was "Mountains of Gaia" aan de beurt dat integraal werd gespeeld. De Utrechtse stonerformatie deed dit erg overtuigend waarna het album waar het allemaal om draaide na afloop gretig werd verkocht.

Het toetje werd verzorgd door de stoner rockers van Komatsu. De geroutineerde sludge stoner rockers uit Eindhoven hebben de afgelopen jaren niet alleen op bijna ieder podium in Nederland gestaan, ook over de grens deden ze van zich spreken. En dat gaat steeds verder. Zo zullen ze in mei een tour in BraziliŽ doen. Na een te lange ombouwpauze die richting een vol uur ging begonnen de heren uit Eindhoven voor een zo goed als lege zaal. De meeste bezoekers waren buiten nog lekker in het zonnetje aan het genieten. Gelukkig liep de zaal langzaam weer vol zodat bij het 2e nummer er weer aardig wat mensen het stevige optreden konden meemaken. De zondagavond wordt nog wel eens overgeslagen door concert bezoekers. Deze zondag matinee bleek een prima alternatief. Lekker veel publiek en drie bands die alle facetten uit het recht voor zijn raap stoner genre met elementen van heavy rock, seventies rock, postrock en her en der wat snufjes (hardcore)punk en garagerock lieten passeren.
EuroClix

ContainerFacebookEuroClix

ShunyataFacebookEuroClix

KomatsuFacebook


EuroClix