Big Ass Metal Fest - dB's, Utrecht 11 februari 2017

bands:
Razend
Shinigami
Disquiet
Zaterdagavond ging het weer los in dB's. De veertiende editie van het populaire Big Ass Metal Fest stond op het programma. Het Brabantse Razend, de splinternieuwe formatie Shinigami en de gevestigde Utrechtse melodic thrash beulen van Disquiet sierden de poster. Ondanks een flink pak sneeuw was de zaal lekker vol voor een heftige avond.

Razend met leden van Acrostichon en Outburst wist met hun harde thrash de al goede gevulde zaal op het redelijke vroege tijdstip al goed op temperatuur te brengen. Bij de volgende band werd het nog veel voller. Shimigani is achter de schermen al een tijdje bezig, maar maakte pas drie weken geleden hun live debuut. Vlak voor hun korte tournee in Japan die ze eind deze week gaan doen waren ze eerst nog te zien in Utrecht.Na het intro met Elianne Anemaat op haar electrische cello ontplofte de zaal toen het zestal hun brute thrash metal met death metal invloeden liet horen. Met brulboeien George Oosthoek en MichaŽl Huster voorop maakte de band duidelijk veel indruk. Nederland heeft er een veelbelovende brute thrash formatie bij waar we vast nog veel van gaan horen.

Die status heeft Disquiet al een tijdje. Een jaar geleden presenteerden ze tijdens de 12e editie van het Big Ass Metal Fest hun nieuwe cd "The Condemnation" op dit podium. Ze maakten er toen een behoorlijk stevig feest van. Dat kwamen ze op deze editie gewoon nog een keer flink over doen.

Ook deze editie van het Big Ass Metal Fest was weer uitstekend geslaagd. De volgende editie staat al weer op de kalender. Op 1 april zullen Bleeding Gods, Tribal Spirits en Black Silence de bands zijn die op de 15e editie te zien maar vooral te horen zullen zijn.
EuroClix

RazendFacebook

EuroClix

ShinigamiFacebookEuroClix

DisquietFacebook
EuroClix