Grindpad - dB's, Utrecht 14 januari 2017

support acts:
Necrotaph
Distillator
Grindpad gaf zaterdagavond een release party voor hun nieuwe EP "Not Fucking Dead". De Utrechtse thrashformatie bewees nog steeds springlevend te zijn nadat ze eerder op sterven na dood leken te zijn. Het brute metal feestje werd omlijst met een voorprogramma (Necrotaph) en een naprogramma (Distillator).

Nadat het oorspronkelijke voorprogramma Grindbashers had afgezegd werd Necrotaph bereid gevonden om de opengevallen plek in te vullen. Deze Utrechtse old skool thrashers draaien al heel erg lang mee en sluiten naadloos aan bij Grindpad. Prima keus dus om deze band de avond te laten aftrappen.Grindpad werd al weer meer dan tien jaar geleden opgericht. Inmiddels heeft de band vele bezettingswijzigingen ondergaan waarbij er periodes zijn geweest dat het doek leek te vallen voor deze thrash metalformatie. Maar Grindpad is nog steeds springlevend. Om dat kracht bij te zetten hebben ze een nieuwe EP uitgebracht met de overduidelijke titel "Not Fucking Dead".

In dB's werd dat door de old-school thrash metal band luister bijgezet met een onvervalste release party. Het bracht genoeg mensen op de been om de zaal behoorlijk goed te vullen. Oud zanger Jorre Jansen (Kutschurft, Doghouse Gallows) stapte ook nog even het podium op om een nummer mee te brullen. Grindpad maakte er met hun fans een echt feestje van.Grindpad had ook nog een naprogramma in petto. Met Distillator uit Enschede haalden ze een thrash formatie die al flink naam heeft gemaakt zowel binnen als buiten de landgrenzen. Minpuntje is dat de band ruim de tijd nam om te soundchecken. Voor het optreden eindelijk begon was de klok zodoende bijna een uur verder sinds Grindpad van het podium afstapte.

Gelukkig was het grootste deel van het publiek bij de bar blijven hangen zodat het thrash trio niet voor een bijna lege zaal hoefde op te treden. Met een lange maar uitstekende set raasde de band uit het oosten van ons land meer dan een uur flink door en liet zo een mooi slotakkoord horen op deze geslaagde metal avond.
EuroClix

NecrotaphWebsiteFacebook

EuroClix

GrindpadWebsiteFacebookEuroClix

DistillatorWebsiteFacebookEuroClix