The Midnight Ghost Train - dB's, Utrecht  16 augustus 2016

support act:
Sativa
Eind vorige maand vertrok The Midnight Ghost Train in Munchen om een dikke drie weken door Europa te razen. De drie weken zijn bijna om en na het optreden in dB's gaat de trein alleen nog door naar Frankrijk voor de laatste drie optredens van deze tour.

Een lange, slepende polsblessure hield frontman Steve Moss lange tijd aan de kant. Gelukkig is hij nu hersteld en deed de Midnight Ghost Train, voor de vijfde keer alweer, dBs aan. Steve vertelt tijdens het optreden dat de eerste keer dat hij op dit podium speelde hij dat voor een publiek van maar liefst drie man moest doen. Deze keer is dat wel anders want de zaal is behoorlijk goed gevuld. Best wel verrassend gezien de dinsdagavond en vakantieperiode. Het bewijst hoe goed de gitarist uit Kansas bezig is geweest de afgelopen vijf jaren.

The Midnight Ghost Train raast weer op volle toeren door de Utrechtse zaal aan de Cartesiusweg. De fans zijn inmiddels niet anders gewend van Moss en zijn twee kornuiten, drummer Brandon Burghart en bassist Mike Boyne. De band werkt zich letterlijk weer in het zweet.Een gebroken snaar brengt Moss, rasmuzikant als hij is, ook niet van de kook. Binnen een mum van tijd heeft hij een nieuwe snaar op zijn gitaar aangebracht. De trein raast een uur lang op volle snelheid en neemt pas gas terug helemaal aan het eind om het optreden af te sluiten met een gospel song. Daarna is Moss, zoals wij al eerder meemaakten, meteen verdwenen en aanwezig bij de merchandisestand om zijn waar te slijten. Nog een voorbeeld dat hier een selfmade dedicated muzikant bezig is, die er voor gaat in hart en nieren.

De jonge honden van Sativa mochten als voorprogramma fungeren, net als de laatste keer dat Moss zijn trein naar Utrecht bracht overigens. Het jeugdige drietal uit Zeist kregen in de aankondiging al het stempel 'fanboys van The Midnight Ghost Train' opgedrukt. Ze laten zich niet voor niets vooraan in de zaal zien tijdens de hoofdact en vermaken zich tot genoegen van een glunderende Moss prima.

Daarvoor warmden zijzelf, gitarist Chuy Smit, drummer Jirre Buijze en bassist Rikkerdt Bunnik, de zaal behoorlijk goed op. Net als de hoofd act spelen ze stoner rock. Daar waar The Midnight Ghost Train hun songs doorspekken met jaren zeventig rock en bluesinvloeden, heeft Sativa een hard metalen randje. Daarmee weten zij de zaal ook enthousiast te krijgen. Zodoende kunnen we wederom terugkijken op een gedenkwaardige doordeweekse stoner avond.
EuroClix

Midnight Ghost TrainWebsiteFacebook


EuroClix

EuroClix

SativaWebsiteFacebookEuroClix