Alarion - De Boerderij, Zoetermeer  3 juni 2016

support acts:
End of the Dream
La Ventura
Bas Willemsen heeft met de Utrechtse band Alerion jarenlang in het clubcircuit meegedraaid. Ongeveer twee jaar geleden viel de band uit elkaar en besloot Bas als solo project door te gaan onder de naam Alarion. Er werd een beroep gedaan op een aantal muzikanten en de cd "Waves of Destruction" is daar nu het resultaat van.

Het uitkomen van het album werd afgelopen vrijdag gevierd met een album release party. Bas wist voor dit optreden ook een aantal opvallende namen te strikken waarvan de meesten ook een aandeel leverden op het album. Dit optreden waar het complete album live werd uitgevoerd vond plaats in de Boerderij in Zoetermeer. Er was ook gezorgd voor twee sterke support-act bands die de avond mochten openen.

La Ventura mocht de avond starten. De Zeeuwse band die ook al een jaartje of tien meedraait in het Nederlandse clubcircuit moest vrijdag als driemans formatie optreden aangezien gitarist Sascha Kondic nog herstellende was van een operatie. Bassist Mike Saffrie nam daarom de gitaar over en de baspartijen kwamen van tape af. Samen met zangeres Carla van Huizen en drummer Stefan Simons wisten ze met slechts driekwart van de samenstelling van de band ook een hele goede indruk achter te laten. Er waren zelfs enkele fans uit het buitenland speciaal voor deze band naar Zoetermeer gekomen.

La Ventura bracht een goede mix van songs van hun beide albums ("A New Beginning" uit 2007 en "White Crow" uit 2012) plus drie nummers van hun laatste EP "2.0" die vorig jaar uitkwam. De tijdens de eerste paar nummers gemaskerde Carla van Huizen eiste de meeste aandacht voor zich op. Bassist Mike liet zien in geval van nood ook de gitaarpartijen voor zijn rekening te kunnen nemen. La Ventura sloot het sterke optreden af met 'Song For An Idiot'.

End of the Dream komt uit 's-Hertogenbosch en bevindt zich ook in het female fronted metal segment. Ze zijn wel meer progressief en symphonisch dan La Ventura. De band is vernoemd naar een song van Evanescence en het is dan ook niet vreemd dat hun muziek invloeden van deze Amerikaanse band bevat. Een aantal van hun songs, zoals het sterke 'Collide' vertonen ook raakvlakken met Within Temptation.

De band is een relatieve nieuwkomer maar maakt in sneltrein tempo naam. Ze brachten vorig jaar het album "Al I Am" uit. In Zoetermeer werden zeven nummers van dit sterke album gebracht. Ook hier eiste de frontvrouw de meeste aandacht op. Micky Huijsmans zorgde samen met de gitaristen Armen Shamelian en Robin van Ekeren, bassist Tim van den Hooven en de Belgische drummer Pim Geraets ook voor een uitstekend optreden. Zo was het publiek goed opgewarmd voor de hoofdmoot van de avond.Het meeste publiek was natuurlijk aanwezig voor Alarion met de release show van het album "Waves of Destruction". De band die het op deze avond zou gaan uitvoeren verscheen op het podium met het vocale duo Irene Jansen en Paul Glandorf, de gitaristen Bas Willemsen en Michiel Glas, bassiste Maartje Gorte, drummer Eelco van der Meer en toetsenist Tom Gorissen.

Alarion ging direct goed van start met beide delen van het titelnummer 'Waves of Destruction' ('Rising Tide' en 'Struggle For Survival'). Zoals het bij een album release party behoort werd het gehele albuim live ten gehore gebracht. De band maakte een zeer goede en gretige indruk. Instrumentaal zat het uitstekende in elkaar en ook de beide vocalisten blonken uit in de uitvoering van alle nummers.

Irene Jansen, het jongere zusje van de huidige Nightwish zangeres Floor Jansen, was in het verleden onder andere te horen op materiaal van Ayreon en Star One. Met het noemen van deze twee projecten van Arjen Lucassen komen we meteen aan bij een grote invloed voor dit album van Alarion. Natuurlijk ligt dat ook voor de hand met naast Irene ook nog Paul Glandorf op het podium en op het album zelf ook nog eens Damian Wilson. Allemaal namen die bekend zijn van de projecten van Lucassen. Ook instrumentaal zit Alarion in deze richting.

Tijdens de set verschenen ook nog enkele gastmuzikanten op het podium. Zo kwam Sophie Zaaijer (Cesair) tijdens de akoestische versie van 'Turn Of Fate' de band op viool versterken. In 'The Whistleblower II Vindication' was het Erik Laan (Silhouette) die als tweede toetsenist op het podium verscheen. Het gaf deze show net dat beetje extra om tot een gedenkwaardig optreden uit te groeien.

Aan het eind van de avond werd nog een keer verrassend uitgepakt. Naast Sophie Zaaijer en Erik Laan die we al eerder op het podium zagen op deze avond, kwamen ook de beide zangeressen van de voorprogramma's, Carla van Huizen (La-Ventura) en Micky Huijsmans (End Of The Dream), voor het laatste nummer van de avond het podium op. Met een spetterende versie van 'Turn Of Fate' werd een zeer succesvolle avond en album release show afgesloten.
EuroClix

AlarionWebsiteFacebook

EuroClix
EuroClix

End of the DreamWebsiteFacebook

EuroClix


La VenturaWebsiteFacebook
EuroClix