Martyr - De Helling, Utrecht  29 april 2016

support acts:
Vexation
Sad Iron
Het nieuwe album "You Are Next" kwam op 31 maart uit. Een maand later, op 29 april, was er eindelijk ook een heuse release party. De fans moesten er even op wachten, maar dat wachten werd dubbel en dwars beloond. In de Utrechtse Helling werd de avond ingeluid door twee bands die hun oorsprong net als Martyr in de jaren 80 kenden. Vexation, waar de huidige Martyr bassist Jeffrey Rijnsburger in het verleden deel van uit maakte, opende de avond.

Sad Iron is ook al zo'n old school metal band. Onlangs kwam hun tweede album uit dat echter al midden in de jaren 80 oorspronkelijk werd opgenomen. Net als Vexation was hun taak het publiek op te warmen voor de hoofd act. En dat lukte aardig. Het publiek was echter vooral gekomen om er weer eens een leuk feestje met de metal veteranen van Martyr van te maken.Voor een goed gevulde zaal brak het feest pas echt los toen Martyr het podium betrad. De start met 'Into the Darkest of All Realms' waarbij de eerste gasten al op het podium verschenen bracht het publiek gelijk in een feeststemming. Net als in de videoclip van het openingsnummer van het "You Are Next" album zagen we de piepjonge Johanna Kindt vergezeld door Veronique Meeuwsen een rol op het podium vertonen. De kleine Johanna verliet tenslotte zelfs crowdsurfend het podium.

Onder aanvoering van zanger en feestbeest Rop van Haren rockte Martyr er flink op los waarbij krakers als 'Snow & Fire' en 'Afterlife' niet ontbraken. In de 2e helft van de show kwamen meer gasten op het podium die ook op het nieuwe album zijn te horen. Eerst verscheen John JayCee Cuypers (Praying Mantis) om mee te doen in het nummer 'Unborn Evil'. Nick Holleman (Vicious Rumors) en Gert Nijboer (Highway Chile) vertoonden hun kunsten in ‘Monster’. Tot slot was daar Marloes Voskuil (Izegrim) die even flink kwam meebrullen in 'Souls Breathe'.Hierna werd de set afgesloten met 'Circle of 8'. Uiteraard kwam de band terug voor een paar toegiften waarvan 'Speed of Samurai' de eerste was. Bij de afsluiter 'Eaten Alive' werd het publiek zoals gebruikelijk uitgenodigd op het podium het feest te komen meevieren. Zo werd het opnieuw een memorabele avond waarbij de release van het uitstekende "You Are Next" album op een uitbundige manier kracht werd bijgezet.
EuroClix

MartyrWebsiteFacebookEuroClix


EuroClix

Sad IronWebsiteFacebookEuroClix


VexationWebsiteFacebook


EuroClix