Orgaanklap - dB's, Utrecht  12 februari 2016

support act:
Thijs Heij
Het concert van Orgaanklap werd in dB's een uitmuntend feest. De uitverkochte zaal werd door de Haarlemse band compleet op zijn kop gezet met Nederlandstalige party punkrock en veel onderbroekenlol. Het publiek werd vooraf opgewarmd door de Utrechtse Thijs Heij.

Thijs Heij met in zijn band het Mary Fields duo Christian Greevink (basgitaar) en Beau Ringeling (drums) wist de zaal al vrij goed in de stemming te brengen. Het enfant terrible Heij profileert zich als het debiele broertje van de Nederlandstalige muziek-familie. Thijs zorgt voor een vette sound, expliciete teksten en een bak met pleurisherrie. Hij leefde zich samen met zijn twee bandleden flink en vol energie uit. Het publiek wist dat wel te waarderen.Orgaanklap heeft inmiddels een flinke live reputatie opgebouwd. Daardoor beleefde dB's weer eens een uitkochte zaal. En terecht want het opzienbarende viertal ging nog een paar tandjes verder dan de rauwe, vieze harde voorprogramma. Na hun debuut album "Kwarktassen" uit 2014 kwam onlangs de opvolger "Panic! At The Febo".

Vlak voor de band het podium betrad werden daarom bitterballen uitgedeeld. Daarna veranderde dB's snel in een kolkende massa. Songs van beide albums werden op het publiek afgevuurd. De nummers werden met een flinke dosis humor de zaal ingestrooid, net als regelmatig een lading confetti. Het publiek genoot er zichtbaar van. Orgaanklap maakte er een geweldig feest. Dit is vooral een band om te zien. Dus als ze bij je in de buurt spelen.... ga er dan heen!
EuroClix

OrgaanklapWebsiteFacebook

EuroClix
EuroClix

Thijs HeijWebsiteFacebook
EuroClix