Hell City - Poppodium Culemborg 16 januari 2016

support act:
Counter Jib
Culemborg heeft sinds enkele maanden weer een poppodium. Het is gevestigd in het Event Center Culemborg, vlakbij het station. Afgelopen zaterdag werd het nieuwe jaar geopend met twee klinkende rockbands, het Utrechtse Counter Jib en Hell City dat uit België afkomstig is.

Nadat Poppodium Culemborg in oktober van start ging is men op deze avond aan hun derde concert toegekomen. Poppodium Culemborg zit in het Event Center Culemborg, dat gevestigd is in een vroegere meubelfabriek aan de Beesdseweg op het bedrijventerrein in Culemborg. Het station is op loopafstand en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Het lijkt daarom een prima plek voor optredens en feesten.In het complex waar in het verleden HappyDayzz, Crystal Venue en XXL Culemborg het niet hebben gered viel afgelopen zaterdag de publieke belangstelling nogal tegen. De eerste band, die een half uurtje later dan gepland begon zodat ze niet voor een hele lege zaal stonden te spelen trok zich daar weinig van aan. Counter Jib raasde eerder in de week nog over de Groningse podia tijdens Eurosonic. De rauwe grunge-rockers waren op deze zaterdag weer dichter bij huis. Ze rockten maar liefst een uur lang er stevig op los. Florian Wolff (zang/gitaar/bas), Wouter de Graaf (gitaar) en Rolof Groothoff (drums) hebben inmiddels een hele goede energieke live reputatie opgebouwd en die spreidden ze ook in Culemborg zonder overbodige franje ten toon.

Hoofd-act Hell City ging een half jaar geleden door een diep dal toen hun bassist Michael Konovaloff overleed. Ze hadden tot dat moment een uitstekend jaar met optredens in Denemarken, een Duits festival en ze mochten ook nog eens het grote Belgische metal festival Graspop openen. Het zou het laatste optreden met Konovaloff worden. Uiteindelijk besloot de band na lang wikken en wegen toch door te gaan. Naast een nieuwe bassist werd ook een nieuwe gitarist aangetrokken zodat de band nu bestaat uit Michelle Nivelle (zang), Tommy Goffin (drums), Vincent Noben (gitaar), Alan Coenegrachts (gitaar) en Bart Walravens (bass). De laatste was er in Culemborg echter niet bij en de baslijnen kwamen, net als de toetsenpartijen, uit een laptop die bij de drummer stond.

Hoewel Hell City een redelijk goed optreden liet zien maakte het grootste deel van het toch al niet talrijk opgekomen publiek dit niet mee. De band presteerde het om de ombouwpauze inclusief uitgebreide soundcheck meer dan een uur in beslag te laten nemen. In de zaal waar de verwarming kuren had en waar het op deze avond dus behoorlijk kil was is dat te veel van het goede voor de meesten.Hell City trapte af met een aantal nummers van hun nieuwste cd " Victorious" ('Lies', 'Rockalypse' en het sterkste titelnummer). Ze rockten er ook stevig op los, maar de vonk sloeg niet meer over. Met 'Hellacopter' en 'Minds of Old' kreeg ook hun debuut cd "Demons to Rest" een aandeel in de show. 'Running in Circles' en 'The Fight', weer afkomstig van hun laatste cd, volgden. Terwijl de zaal bijna geheel was leeggelopen speelden onze Zuiderburen nog 'Holy Grail' voordat ze afsloten met één van hun sterkste nummers 'Ice Cold Rage'.

Hell City liet een dubbel gevoel achter. Ze kwamen aardig voor de dag met zangeres Michelle Nivelle die een prima strot heeft duidelijk in de hoofdrol. De lange ombouwpauze bracht ze echter geen complimenten. Tel daarbij ook nog dat ze slechts 45 minuten speelden daar waar voorprogramma Counter Jib een uur volspeelde en het zal duidelijk zijn dat hier meer goodwill te halen was geweest. De band heeft duidelijk potentie maar dan zullen ze de volgende keer toch uit een ander vaatje moeten tappen.

We kunnen gerust stellen dat de regio er met Poppodium Culemborg een leuke nieuwe aanwinst bij heeft. Er zijn best nog wel punten ter verbetering, maar er wordt hard aan gewerkt door de organisatie om er een succes van te maken. Op 27 februari staat het volgende concert in dit kersverse poppodium op de agenda. Dan zullen de all-girl pop/rockband Luminize (uit KroatiŽ) en de Nederlandse rockband Heavy Light voor een optreden gaan zorgen.
EuroClix

Hell CityWebsiteFacebook

EuroClix

Counter JibWebsiteFacebook


EuroClix