My Blue Van - Ekko, Utrecht 20 februari 2015

support act:
Lukas Batteau
Het Utrechtse bluesrock trio My Blue Van bracht afgelopen vrijdag 20 februari hun tweede album met de titel ''Hush'' uit. Dat werd gevierd met een album release show in een bomvol Ekko. Lukas Batteau mocht als voorprogramma de avond openen.

My Blue Van is in korte tijd gegroeid naar een zeer solide bluesrock act. De heren bewezen zich al met hun debuutalbum ''As Colours Change''. Nu twee jaar later staat de band goed op de kaart en is de opvolger daar.

Indie singer-songwriter Lukas Batteau begon de avond voor een vrij lege zaal. Langzaam druppelde wat meer publiek binnen zonder dat het echt vol werd bij de melodisch en melancholisch songs van Batteau.

Dat was anders toen My Blue Van om half tien het podium op stapte. De zaal was ineens helemaal gevuld en het was volop genieten geblazen voor de vele fans en bekenden van My Blue Van. Het bluesrock trio zette zijn beste beentje voor.

Frontman Bas Beenackers eiste duidelijk het grootste deel van de aandacht op. De zanger/gitarist werd daarbij ondersteund door de zeer solide ritme sectie met drummer Dennis Wechgelaar en bassist Freek van Ede.

In Ekko werden bijna alle nummers van het nieuwe album gespeeld. De volgorde van de cd werd aangehouden. Tijdens twee nummers kreeg de band ondersteuning van een koortje met Sofie Letitre, Hans Vermunt en Guy Corneille.

Een toegift zat er niet in.... Alhoewel, Bas Beenackers speelde akoestisch vlak na het optreden nog wel samen met het koortje een extra nummer in het cafe gedeelte van Ekko. Het was een mooi einde van een geslaagde avond.
EuroClix

My Blue VanWebsiteFacebook


EuroClixEuroClix

Lukas BatteauWebsiteFacebookEuroClix